شاید شما هم جز دسته افرادی باشید که قصد بچه دار شدن دارند و در عین حال، مایل به انجام عمل بینی نیز هستند. در چنین شرایطی حتما برایتان این سوال پیش آمده که: “چه نکاتی را باید در مورد جراحی بینی و بارداری در نظر داشته باشم؟” یا “چه زمانی برای حامله شدن مناسب است؟ قبل یا بعد از رینوپلاستی؟”. اولین و مهم ترین نکته ای که باید با شما در میان بگذاریم این است که حین دوره بارداری ، فرد نباید تحت هیچ عملی که در آن از بیهوشی استفاده می شود قرار گیرد. اما در ادامه مطلب ، دکتر نادیا گودرزی جراح بینی در تهران به تمامی سوالاتی که ممکن است برایتان پیش آید به صورت مفصل پاسخ داده اند ؛ پس با ما همراه باشید.
باردار شدن بعد از عمل زیبایی بینی
این پروسیجر ، از جمله رویکردهایی است که باید با مشورت یک جراح بینی انجام پذیرد. ایشان توصیه هایی را در مورد جراحی بینی و بارداری ، اقدامات قبل و بعد عمل در اختیار بیماران خود قرار می دهند تا در نهایت هم رضایت کافی از آن حاصل شود و هم کمترین عوارض رخ دهند. از طرف دیگر بانوانی که می خواهند بعد از انجام این عمل بچه دار شوند ، باید بدانند که چه زمانی برای اقدام مناسب است و دوره نقاهت کی پایان می یابد.
اکثر جراحان و محققان بر این باور هستند که پس از بهبود کامل بخیه ها و برش ها ، استحکام یافتن استخوان ، غضروف و ساختار بینی می توان به حاملگی فکر کرد. توجه داشته باشید که طول دوره نقاهت برای هر شخص متفاوت خواهد بود و عواملی مثل شرایط فیزیکی و بدنی ، سن و سلامت هر بیمار روی این موضوع تاثیر بسزایی می گذارند. به همین علت نمی توان یک نظر کلی را برای تمامی افراد بیان کرد ؛ چرا که برخی از متقاضیان بعد از چند هفته به روال عادی زندگی خود بر می گردند و برخی نیز تا ماه ها درگیر دوره نقاهت خواهند بود.
"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد
در صورتی که این نیز یکی از سوالات شما در مورد جراحی بینی و بارداری است ، باید گفت که به صورت میانگین یک ماه بعد از انجام این فرآیند می توانید برای حامله شدن اقدام کنید. تا کنون هیچگونه تحقیقی نشان نداده است که پس از انجام این جراحی زیبایی ، بچه دار شدن ممنوع باشد. البته باید در نظر داشته باشید اگر پس از این رویکرد حامله شدید باید داروهای خود را قطع کنید و روند بهبودی را به صورت طبیعی بگذرانید.
در کل توصیه می شود به منظور بچه دار شدن ، اجازه دهید تا بدن سیر درمان خود را به صورت کامل طی کند و تورم و دیگر عارضه ها از بین بروند. دلیل این موضوع این است که تا نمایان شدن شکل نهایی بینی ، در حدود یک سال زمان نیاز است. تا این زمان تورم به شکل کامل از بین می رود و در مواردی ، نیاز است تا عمل ترمیمی به انجام برسد. داروهای شیمیایی ؛ به خصوص داروی بیهوشی به جنین آسیب وارد می کنند ؛ پس هر چقدر هم که از فرم بینی خود ناراضی باشید نمی توانید جراحی ترمیمی را انجام دهید.
ورم بینی در دوره حاملگی
نکته مهمی که باید در جراحی بینی و بارداری در نظر داشته باشید ، عارضه ای به نام تورم است. آسیب ها و جراحاتی که در این پروسه روی پوست و ساختار این عضو ایجاد می شود، منجر به ورم کردن آن می گردد. پیش تر نیز مطلع شدید که تا برطرف شدن آن نیز به چند ماه تا یک سال زمان نیاز است.
حال در دوره حاملگی نیز ، به علت تغییرات این دوره در قسمت های مختلف بدن مثل دست ها ، پاها ، صورت و بینی با تورم مواجه خواهید شد. بنابراین اگر پس از عمل اقدام به بچه دار شدن نمایید ، این عارضه دو چندان شده و رفع آن نیز به زمان و سختی بیشتری نیاز خواهد داشت. بنابراین اگر به جراحی بینی و بارداری فکر می کنید ، اجازه دهید شش ماه از عمل بگذرد و سپس اقدام به حامله شدن کنید.
نکته : گاهی ورم حاملگی می تواند تا حدی زیاد شود که سوراخ های بینی بسته شده و جلوی تنفس را بگیرد ؛ بنابراین متقاضیانی که قبل از آن زیر تیغ جراحی رفته باشند بیشتر در معرض این عارضه هستند.
به طور خلاصه می توان نتیجه گیری کرد که در بهترین حالت ، شش ماه پس از عمل برای باردار شدن مناسب است. همانطور که ذکر شد در طول این دوره خانم ها با تغییرات بسیار زیادی در بدن خود مواجه می شوند. برای مثال می توان از این تغییرات به ضخیم شدن مخاط بینی ، مسدود شدن حفره های سینوسی و تجمیع آب زیر پوست اشاره کرد. تمامی موارد ذکر شده می توانند باعث ناراحتی فردی شوند که به تازگی بینی خود را عمل کرده است.
جراحی بینی و بارداری چه خطراتی را به دنبال دارد؟
همانطور که ذکر شد ، هیچ دلیل علمی و ثابت شده ای وجود ندارد که متقاضیان را از باردار شدن بعد از عمل بینی منع کند. اما عوارضی وجود دارند که می توانند موجب سختی و آزار زیباجو شوند. کوتاه ترین زمان توصیه شده برای بچه دار شدن بعد از رینوپلاستی شش ماه و زمان ایده آل برای آن یک سال می باشد تا زخم ها بهبود یافته باشند ، ورم خوابیده باشد و بینی به استحکام قابل قبولی رسیده باشد. نتیجه کلی اینکه حاملگی بعد از جراحی بینی خطرناک نیست!
می توان جراحی بینی و بارداری را به صورت همزمان انجام داد؟
اگر انتخاب شما برای جراح درست بوده باشد ، ایشان به هیچ عنوان در دوره نه ماهه حاملگی این فرآیند یا هر پروسه جراحی دیگری را انجام نخواهند داد. در عمل های جراحی از داروی بیهوشی استفاده می شود که به جنین آسیب می رساند ، به همین دلیل انجام پروسه های غیر ضروری برای بانوان باردار ممنوع می باشد. مورد دیگر ، داروهایی است که باید در دوره نقاهت مصرف کنید. این داروها نیز اثر منفی روی کودک خواهند گذاشت و نباید استفاده شوند.
برای جلوگیری از بروز این دست از مشکلات ، پیش از اینکه تصمیم برای انجام این جراحی قطعی شود باید آزمایش بارداری به انجام برسد. اگر جواب مثبت باشد از انجام این عمل غیر ضروری جلوگیری می شود.
اما در مواردی ، ممکن است اتفاقاتی مثل زمین خوردن و یا تصادفات رانندگی رخ دهد و در حین آن ها بینی آسیب ببیند. در چنین شرایطی به صورت اضطراری عمل زیبایی بینی به انجام خواهد رسید ؛ اما با رعایت تمام نکات ایمنی و مراقبت های خاص.
جراحی بینی بعد از بارداری
در این قسمت از مقاله جراحی بینی و بارداری ، به بررسی این موضوع پرداخته ایم. بعد از زایمان ، فرد به چند ماه زمان نیاز دارد که به ثبات فیزیکی و روانی رسیده و بتواند تحت عمل دیگری قرار گیرد. علاوه بر آن ، اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می کند باید نکاتی را نیز در این مورد در نظر داشته باشید. دلیل آن هم این است که داروهایی که مادر مصرف می کند ، به صورت مستقیم وارد شیر و سپس بدن نوزاد می گردد. به همین دلیل امکان دارد اثرات منفی روی نوزاد گذاشته شود.
اگر در هر صورت مایل به انجام این فرآیند هستید ، باید در تمام مدت زمانی که دارو مصرف می کنید از شیرخشک استفاده نمایید. جراحان توصیه می کنند اگر می خواهید برای اولین بار مادر شدن را تجربه کنید ، به این عمل فکر نکنید. زیرا خود این دوران با استرس و پریشانی زیاد همراه است و به انجام رساندن عمل پیچیده ای مثل رینوپلاستی برا این اضطراب می افزاید.