بالاخره انتظار به سر رسید و اکنون بعد از جراحی زیبایی بینی در تهران ، در حالی از کلینیک جراحی مرخص شوید که بینی تان گچ گرفته شده است. برای تکمیل مراحل بعد از پروسیجر جراحی ، لازم است دستورالعمل هایی از قبیل چسب زدن به بینی را در قالب مراقبت های بعد از عمل در دوره تعیین شده توسط پزشک دنبال کنید. در ادامه ، جزئیات مربوط به نحوه چسب زدن بینی و تمامی جنبه های مرتبط با آن را در فرمت پرسش و پاسخ براساس توضیحات دکتر نادیا گودرزی ، برای شما عزیزان گردآوری کرده ایم.
بعد از جراحی چگونه به بینی چسب بزنیم ؟
درست همانطور که یک متخصص عمل بینی از تنوع وسیعی از تکنیک ها در پروسیجر جراحی استفاده می کند تا نیازهای بیمار در نتیجه درمان محقق شود، روش های متنوعی نیز برای چسب زدن بینی بعد از جراحی وجود دارد. نوع بینی و ضخامت پوست می تواند نقش تعیین کننده ای در نحوه زدن چسب بر روی بینی و مدت آن ایفا کند. البته ، اصول و مبانی کلی چسب زدن کاملاً مشابه است. قبل از دست به کارشدن ، باید به طور کامل صورت و بینی تان را با آب و صابون بشویید.
در مرحله نخست ، جراح نوارهایی از چسب را بر روی پل بینی می چسبانید. گاهی بهترین جراح بینی تهران ، چسب زدن را از نوک بینی آغاز می کند. البته، نقطه شروع زدن چسب ، به ترجیح جراح و نوع بینی وابسته است. در زمان چسباندن قطعات چسب بر روی پل بینی ، پزشک در ابتدا 3 الی 5 تکه چسب هر یک به طول 2 اینچ را برش می دهد و سپس آنها را بر روی پوست تمیز شده بینی می چسباند. در تکنیک چسباندن چسب از نوک بینی ، نخستین قطعه چسب ، به نوک بینی چسبانده می شود و همین کار تا بالا ادامه پیدا می کند.
هر قطعه چسب جدید ، نیمی از قطعه قبلی را پوشش می دهد. همچنین لازم است در زمان چسباندن چسب ها ، به آنها اندکی فشار بیاورید. حتماً مقدار فشار وارد شده باید در تمام بخش های بینی ، برابر باشد. همینطور که به سمت پل بینی پیش می روید طول چسب ها را کوتاه تر کنید تا نتیجه نهایی مرتب و تمیز باشد.
در مرحله دوم ، در بخش پایینی نوک بینی ، قطعه بلندتری از چسب را به شکل U به بینی بچسبانید. وسط چسب را درست در زیر نوک بینی قرار دهید و دو طرف آن را به پهلوهای پل بینی بچسبانید. وقتی این قطعه چسب را روی بینی قرار می دهید مراقب باشید سوراخ های بینی با چسب بسته نشوند.
در مرحله سوم ، آنچه در مرحله اول انجام داده بودید را تکرار کنید. به این ترتیب که مجدداً 3 تا 5 تکه چسب هر یک به طول دو اینچ را برش داده و دوباره از نوک به سمت بالای بینی بچسبانید. بازهم تاکید می کنیم که وارد آوردن فشار یکنواخت به بینی را در زمان چسباندن چسب ها فراموش نکنید.
آیا چسب زدن بینی بعد از جراحی ضرورت دارد ؟
بعد از رینوپلاستی و پس از برداشته شدن اسپلینت از روی بینی ، نوارهایی از چسب مخصوص برروی بینی چسبانده می شود که شاید شکل ظاهری آن بر روی صورت باعث جلب توجه دیگران شده و این موضوع برایتان چندان خوشایند نباشد. در این شرایط ممکن است از پزشک بخواهید که شما را از چسب زدن به بینی معاف کند.
پزشکان هنوز در خصوص ضرورت چسب زدن بینی بعد از عمل، به اتفاق نظر جمعی نرسیده اند. برخی از آنها این مرحله را ضروری دانسته و برخی دیگر معتقدند که این یک گزینه اختیاری است. ولی به طور کلی ، بیشتر جراحان بینی معتقدند که چسب بینی یکی از جنبه های مهم پروسه جراحی در فرایند مراقبت های بعد از جراحی بوده و بخش ضروری و لازم الاجرا محسوب می شود.
گفته می شود که دوره استفاده از چسب ، به نوع پوست بینی و نوع جراحی انجام شده بر روی این اندام وابسته است. در هر شرایط ، دنبال کردن دستورالعمل ها و توصیه های پزشک به منظور محقق شدن هدف جراحی یعنی خلق یک نتیجه چشم نواز یک ضرورت محسوب می شود.
مزایای چسب زدن بینی بعد از جراحی چیست ؟
استفاده از چسب بر روی بینی بعد از جراحی به فروکش کردن سریع تر ورم ، سرعت گرفتن ریکاوری و خلق نتیجه ای بهتر و قابل پیش بینی تر کمک می کند. فشاری که در زمان زدن چسب به بینی وارد می شود کمک می کند تا ساختارهای بینی در موقعیت جدید خود جا بافتند و فرایند بهبود ، به شکل بهتری تحت کنترل در آورده شود. در حقیقت ، می توان گفت که فشار وارد شده به این اندام در اثر چسب زدن بینی ، به بافت بینی کمک می کند تا ورم را دفع نماید.
این عملیات ، بر روی بینی های دارای پوست ضخیم ، اثر بهتری را بر جای می گذارد. در این نوع بینی ها ، پوست بینی نقش مهمی را در نشان دادن تغییرات و اصلاحات ایجاد شده در چارچوب اسکلتی این اندام ایفا می کند.
آیا بعد از چسب زدن به بینی می توان دوش گرفت ؟
بهتر است تا چند روز بعد از عمل ، به جای دوش گرفتن ، حمام کنید. شما می توانید موها را به روش شستشوی مو در سالن های زیبایی بشویید به طوریکه آب بر روی بینی جاری نشود. سپس صورت را با پد تمیز و مرطوب پاک کنید. بعد از برداشته شدن گچ ، بینی چسب زده می شود.
هر بار که به بینی چسب می زنید این چسب در حدود 1 تا 3 روز برروی بینی باقی می ماند. پس از آن ، دوش گرفتن ، یک عملکرد ایده ال برای کمک به جدا شدن آسان تر چسب می باشد ؛ چرا که رطوبت باعث شل شدن چسب ها شده و در نتیجه در زمان جدا کردن آن از پوست ، پوست بینی تحت کشش قرار نمی گیرد.
تا چه مدت بعد از جراحی باید به بینی چسب بزنیم ؟
به طور کلی ، لازم است چسب زدن بینی ، به مدت 1 تا 3 ماه بعد از جراحی ادامه داشته باشد. البته ، این دوره زمانی در بیماران مختلف و بر اساس صلاحدید و تشخیص پزشک ، متفاوت است. اگر با بودن چسب بر روی بینی مشکلی ندارید و می توانید آن را تحمل کنید ، بهتر است تا سه ماه به بینی چسب بزنید. بعضی از جراحان به بیمار توصیه می کنند که تا یک ماه بعد از جراحی ، حتی در طول شب هم چسب را از روی بینی برندارند. علت این توصیه این است که در طول شب ، ورم بینی افزایش پیدا کرده و چسب می تواند از بروز این حالت جلوگیری کند.
چسب زدن به بینی در طول شب
وقتی صبح از خواب بیدار می شوید صورت پف آلود و ورم کرده است. اگر بعد از جراحی ، در طول شب نیز به بینی چسب بزنید می توانید دامنه ورم صبح را تا حدی کنترل کنید. بعد از یک سال ورم بینی به طور کامل فروکش می کند و دیگر چسب زدن یا هر اقدام دیگری تاثیری روی آن نخواهد داشت.
آیا چسب زدن بینی بعد از عمل باعث کوچک شدن آن می شود ؟
زدن چسب به بینی بعد از عمل در کاهش ورم و جمع شدن پوست موثر است و هیچ تاثیری در شکل بینی ندارد. اگر بعد از جراحی متوجه کوچک شدن اندازه بینی تان شدید علت آن ، فروکش کردن ورم است.
آیا اگر به روش غلط به بینی چسب بزنیم ، شکل بینی تغییر کرده یا کج می شود ؟
همانطور که پیشتر گفته شد ، یکی از مزایای چسب زدن بینی بعد از جراحی ، کاهش ورم است. دوره توصیه شده از سوی پزشک برای اجرای این اقدام ، دوره ای است که می توان بیشترین نتیجه را از انجام این فرایند به دست آورد.